BMX USA – Per Erik Nilsen

Friday – Timetrail Chula Vista

After a looong day at the track, we are finally back on the hotel. I had a good practise, and felt comfy before the timetrails. After the practise it was a break of 4 hours, to catch up and prepare for the TT run. I started as number 62. My TT lap started pretty good with two good straights, made it nice and clean thru the berm/hip section, and got a bubble on the third straight and lost some time. Finished #17, and ended #54 in the end of the day. Im in the mix of top 64, and ready for tomorrow´s race.

Timetrail results:
http://bmx-results.com/pdf/2013/cv/cv_em_rl_tt_3.pdf

Timetrail analysis with speed and split times:
http://bmx-results.com/pdf/2013/cv/cv_em_as_ss_1.pdf

Tomorrow`s race moto sheets(Saturday):
http://bmx-results.com/pdf/2013/cv/cv_em_sl_qp_1.pdf

 

Raceday in chulavista

Its saturday and raceday, the last world cup action of the year comes down! im pretty happy about my timetrail result yesterday, and felt really good before the race. Started the day off with a bike ride alone the river, then a 30 min official track practice before the race started. i was in moto six with Phillips,Zula,Dean,Jaspers,Gian,Garcia and Duchene. In the first moto i got 4th after a pretty good lap. In the second moto i had a good first and second straight and i was chasing the 3rd place, got to high in the second corner and got passed by three riders..bummed! In the last moto i got 5th. I didnt make it to the quarters, but im happy with my riding all weekend! This was my first world cup outside of Norway, so im stoked on that. I hope its more to come!

 

And the norwegian version Per Erik sent us on e-mail:

For cirka en måned siden fikk jeg beskjed om at jeg var tatt ut til å sykle den siste world cupen i BMX i USA 26-28 september, i Chula Vista California. Jeg reiste ned med landslaget 23. september, noen dager før løpet for å bli vant til døgnrytmen. De første dagene gikk med til rolig sykling og lett trening før det var klart for første offisielle trening på den nye banen på Olympic training center i chula vista, der løpet skulle sykles fredag og lørdag. Vi var fire utøvere fra Norge + to trenere som reiste til USA. Totalt stilte 115 ryttere i herre klassen. På fredag ble det syklet timetrail, altså tidtaking. De beste 64 av 115 gikk videre til lørdagens løp. Jeg syklet en god runde og plasserte meg på 54 plass, og var derfor kvalifisert til løpet. På lørdag var det klart for løpet med de 64 kvalifiserte fra fredagen. Jeg syklet tre gode runder(4,6,5), men noen små feil gjorde at jeg ikke tok meg videre til kvartfinalen. Dette var min første tur med den norske troppen, og min andre world cup, så jeg er godt fornøyd med å ta meg videre fra timetrailen som 1 av 2 nordmenn, i tilegg syklet jeg opp mot mitt beste i alle de tre 1/8 finalene.
Nå er planen å trene godt mot et innendørs åpent franskt løp i Saint-Etienne i desember. Før jeg setter kursen mot en ny sesong!
Gratulerer med uttaket til dette Per Erik. Og vi gleder oss til å fortsette å følge deg!
Stå på.
For mere bilder og info: www.bmx-perry.com
Video av løpet: www.bmxlive.tv
Plough deep while sluggards sleep.  ~Benjamin Franklin
Best Regards Trollfjord
Posted in News